тел.: (044) 205-38-73
(067) 494-10-10
(068) 201-75-81
gudvil2017@gmail.com
тел.: (044) 205-38-73
(067) 494-10-10
(068) 201-75-81
gudvil2017@gmail.com

Ми працюємо: пн-пт, 10:00 - 18:00
Вихідний: сб, нд

gudvil2017@gmail.com


Виробничий процес виготовлення алюмінієвих іменних табличок

Алюмінієві іменні таблички широко використовуються в комерційних торгових центрах, міському транспорті, медичних лікарнях, навчальних закладах та інших місцях.

Що ви знаєте про довгострокове виробництві алюмінієвих ідентифікаційних табличок?

алюмінієві таблички

Згідно колі з логотипом, процес нанесення титанового гальванічного покриття на алюмінієві профілі – це технологія нанесення покриття. Він додає етапи процесу попереднього і гальванічного покриття на основі традиційного процесу гальваніки титану. Процес обробки алюмінієвого профілю поміщає активовані гальванічні деталі в водний розчин хімічної обробки солі і соляної кислоти.

Виробництво алюмінієвих табличок включає три основні процеси: лиття, екструзії і оксидування:

1. Литво – це перший процес виготовлення алюмінієвих вивісок.

Основний процес:

(1) Склад: відповідно до конкретної маркою сплаву, який буде проводитися, розрахуйте кількість добавок різних компонентів сплаву, щоб запровадити прийнятний рівень відповідати різній сировині.

(2) Плавка: додайте підготовлену сировину в плавильну піч для плавки відповідно до вимог процесу.

(3) Послуги лиття: при певних умовах процесу лиття розплавлений алюміній охолоджується, а потім розливається в круглі ливарні стрижні з різними характеристиками через систему лиття з глибокими колодязями.

Екструзія – це спосіб контурирования.

Я хочу спроектувати і виготовити форму на основі поперечного перерізу профільного вироби і використовувати екструдер для видавлювання нагрітого круглого литого стержня з форми.

Сплав 6063 – це часто використовується сплав. Процес загартування з повітряним охолодженням і подальший процес штучного старіння також використовуються в процесі екструзії для завершення термообробки і зміцнення. Для різних термічно зміцнених сплавів використовуються різні системи термообробки.

Після армування твердомер W-20 по Вікерсом можна використовувати для випробування на твердість.

3. Окислення: Поверхнева корозійна стійкість екструдованих профілів з алюмінієвого сплаву низька, і обробка поверхні повинна виконуватися шляхом анодування для поліпшення корозійної стійкості, зносостійкості і зовнішнього вигляду алюмінієвих матеріалів.

Основний процес:

(1) Попередня обробка поверхні: очистіть поверхню профілю хімічними або фізичними методами і обнажите чисту основу, щоб отримати суцільну і щільну плівку зі штучного оксиду.

Також механічним способом можна отримати дзеркальну або матову поверхню.

(2) Анодування: при певних умовах процесу поверхню контурної підкладки з попередньою обробкою поверхні піддається анодуванню з утворенням щільної пористої і сильно адсорбированной плівки AL203.

(3) Герметизація отворів: пори пористої оксидної плівки, що утворилася після анодного окислення, закриваються для підвищення стійкості оксидної плівки до забруднення, корозії і зносостійкості.

Оксидна плівка безбарвна і прозора. Використовуючи сильну адсорбцію оксидної плівки перед герметизацією, деякі солі металів адсорбуються і осідають в порах плівки, що може зробити зовнішній вигляд контуру більш яскравим, ніж вихідний колір (сріблясто-білий), наприклад чорний і бронзовий.