тел.: (044) 205-38-73
(067) 494-10-10
(068) 201-75-81
gudvil2017@gmail.com
тел.: (044) 205-38-73
(067) 494-10-10
(068) 201-75-81
gudvil2017@gmail.com

Ми працюємо: пн-пт, 10:00 - 18:00
Вихідний: сб, нд

gudvil2017@gmail.com


Що таке церемонії освячення будівель і як вони відзначаються?

Є багато причин, за якими будівлі можуть бути присвячені окремим особам, і посвята будівлі може бути особливим як для одержувача, так і для присвячує. 

Карнегі-хол – приклад самовідданого будівництва. Музичний зал був присвячений Ендрю Карнегі через його вкладу в його будівництво. Інший приклад – «Глобус» Шекспіра. Театр був перейменований на честь барда посмертно в пам’ять про початкове театрі, де Шекспір ​​дебютував з багатьма своїми п’єсами, який згорів в 1613 році. 

Це всього лише пара прикладів посвяти, і вони можуть бути ефективним способом вшановувати і відзначати досягнення видатних особистостей.

Навіщо потрібні будівлям посвячення?

Як згадувалося вище, одна з найпоширеніших причин, по якій будівлі присвячуються, – це поминки. Це може бути ознаменування великого подвигу, історичної події або визнання служіння або пожертвування. Будинки також можуть бути присвячені посмертно в знак визнання і поваги важливості людини для організації, області або справи.

Посвячення будівлі часто представлені на меморіальній дошці або бронзової меморіальної дошки . Вони зазвичай надають додаткову інформацію про людину, людей або організації, удостоєних честі, і можуть включати такі деталі, як портрет, друку або інші зображення, пов’язані з ними.

Які типи будівель призначені?

Можна присвятити практично будь-яку будівлю. Часто призначення або місце розташування будівлі матимуть деяке значення для одержувача посвяти – наприклад, лікарні або дитячі будинки можуть бути присвячені кому щось на зразок Матері Терези або Флоренс Найтінгейл, які тісно працювали в цих областях. Ось деякі з найбільш поширених будівель, яким присвячуються:

  • лікарні
  • Будинки університету;
  • Ділові комплекси;
  • стадіони;
  • бібліотеки;
  • Музеї;
  • Центри природи;
  • школи;
  • Театри.

Громадські відкриті простори, такі як парки, пішохідні стежки, дороги або військові меморіали, також можуть бути присвячені будівлям аналогічним чином. 

Планування церемонії освячення будівлі

Коли будівля присвячується або буде присвячено, звичайно проводиться супроводжує церемонія. Це може бути невелике справу або щось більш грандіозне, в залежності від бажань залучених людей. Незалежно від розміру, важливо заздалегідь спланувати церемонію посвяти, щоб удостоєний честі людина могла бути присутнім на ній, якщо зможе. Ось деякі елементи, які входять в планування церемонії посвяти. 

Присвячений комітет

Хоч би хто фінансував будівництво будівлі, будь то піклувальна рада або одну фізичну особу, зазвичай приймає рішення про передачу будівлі. До комітету по посвяті також може входити член сім’ї одержувача посвячення або члени організації, яка його уявляла. Цей комітет буде визначати тип посвяти, розміщення і навіть особливості церемонії посвяти, наприклад, запрошення виступаючих. 

Місце проведення та встановлення

Як правило, посвята будівлі проводиться в цій будівлі. Однак це може бути не завжди через таких факторів, як погана погода, недостатньо місця для розміщення гостей або просто те, що будівля ще не закінчено. Інший спосіб управління місцем проведення церемонії посвяти – це те, що на місці може бути невелика мова або поминання, а потім прийом, що проводиться в іншому місці, для їжі або розваги. 

Організацією може займатися комітет по відданості справі або самостійно найняті підрядники, наприклад, організатор вечірок. Подіуми для виступаючих, тестування звукового обладнання, розсадження гостей, декор та кімната для закусок – все це частина підготовки до церемонії відкриття. 

Ключові спікери

Ключові спікери можуть бути запрошені виступити на церемонії відкриття, щоб поміркувати про значущість заходу. Ці доповідачі можуть бути членами комітету з посвячення, генеральним директором підприємства або компанії або навіть самими одержувачами посвяти. Якщо одержувач не може бути присутнім, то від його імені може виступити член сім’ї або близька людина. Виступ на церемонії посвячення – ще один спосіб відзначити справи одержувача і визнати їх значення. 

Розвага

Розважальні заходи можуть бути включені в прийом церемонії або як частина основного заходу. Це може бути їжа, напої, музика і навіть живі виступи, наприклад танцюристи або співаки. Розваги можуть бути відмінним стимулом для запрошених, а також просто ще одним способом відзначити одержувача посвяти. Деякі прийоми проводяться в ресторанах або залах, щоб сприяти цій частині вечора, але інші більш випадкові і проводяться на місці посвяти. Залежно від заходу в учасників можуть навіть запитати дрес-код. 

Стрічка Різка

Деякі історики вважають, що церемонії розрізання стрічки датуються тисяча вісімсот дев’яносто вісім роком і відкриттям залізниці Луїзіани. Перерізання стрічки символізує відкриття або початок чогось нового. Відображення неразрезанной стрічки на видному місці призначене для створення передчуття того, що чекає попереду. Великі ножиці не завжди були нормою для цих церемоній, але, ймовірно, стали більш популярними через їх видовищності і здатності розрізати великі стрічки одним рухом. Церемонії посвяти часто проходять при відкритті нової будівлі, тому перерізання стрічки є популярним заходом. Навіть якщо будинок освячується через роки після його споруди, може бути церемонія перерізання стрічки, що символізує новий початок. 

Відзначаючи значення будівлі назавжди

Справжня мета посвяти будівлі – назавжди відзначити значення цього місця і людини. Часто це символ спадщини людини. Назвати будівлю в честь одержувача посвяти – ще один спосіб побачити значення, встановлене таким чином, хоча це не обов’язково для церемонії посвяти. 

Посвячення можуть приймати форму багатьох типів покажчиків. Можливо, найбільш поширеним є гравірована дошка, оскільки на них може бути додаткова інформація про те, чому будівля присвячено цій людині, або історія про нього. Пам’ятні портрети, такі як барельєфні портретні таблички або портретні фото-барельєфи, також можуть бути використані для потужного позначення посвяти.

Церемонії посвячення будівель – давня традиція, і вони будуть продовжувати відігравати важливу роль в тому, як ми будемо вшановувати важливих діячів в майбутньому. Церемонія посвяти будівлі може стати потужним методом вшанування досягнень людини на довгі роки вперед і може стати потужним нагадуванням про їх чеснотах для поколінь.