тел.: (044) 205-38-73
(067) 494-10-10
(068) 201-75-81
gudvil2017@gmail.com
тел.: (044) 205-38-73
(067) 494-10-10
(068) 201-75-81
gudvil2017@gmail.com

Ми працюємо: пн-пт, 10:00 - 18:00
Вихідний: сб, нд

gudvil2017@gmail.com


8 стратегій для прийняття та виконання бізнес-рішень на Новий рік 2022

Новорічні обіцянки не обмежуються особистим зростанням, але можуть бути зроблені для зростання бізнесу. Якщо ви є підприємцем або власником бізнесу, ви, можливо, поставили новорічні цілі для свого бізнесу на 2021 рік. Вони будуть включати віхи, яких потрібно досягти, клієнтів, яких потрібно залучити, обсяг продажів і т. д. Оскільки рік добігає кінця, пора почати думати про рішення на 2022 рік, і цього разу вам буде легше ставити реалістичні цілі та дотримуватися їх.

Запишіть свої цілі

Перший крок до постановки та дотримання цілей чи рішень – це їх записати. Не запам’ятовуйте їх та не зберігайте у файлі на своєму комп’ютері. Візьміть ручку та запишіть свої цілі. Дослідження показало, що у вас на 62% більше шансів досягти своєї мети, просто записавши їх.

Планувальники чудово підходять для того, щоб встановлювати та дотримуватися ваших бізнес-рішень. Купуйте кілька планувальників, запишіть свої цілі та тримайте їх на столі, щоб частіше їх читати. Якщо ви хочете по-справжньому закріпити свою мету, роздрукуйте їх на банерах і повісьте їх у своєму офісі, щоб нагадувати собі, що потрібно продовжувати. 

Розбивати цілі по кварталах 

Як і у випадку з особистими цілями, ваші бізнес-мети мають бути реалістичними. Наприклад, якщо ви продали тисячу товарів у 2021 році, прагнення збільшення на 10-15% цілком реальне. Постановка реалістичних цілей допоможе їх досягти. 

Один із способів визначити, що реально – розбити ваш рік на чотири квартали. Замість того, щоб ставити мету щорічно, наприклад, продати 1100 продуктів у 2022 році, ставте собі мету щонайменше на кожен квартал, наприклад, продавати 275 продуктів на квартал. Разом вони, як і раніше, мають одну й ту саму мету, але продати 275 товарів за раз здається легше, ніж зосередитися безпосередньо на більшій кількості. 

Визначте свій річний бюджет

Досягнення бізнес-цілей навіть для індивідуальних підприємців залежить не тільки від вас самих. Вам потрібно буде врахувати ресурси, такі як програмне забезпечення, людей та матеріали, які ви використовуватимете для повсякденних операцій. Щоб дізнатися, скільки ресурсів ви можете отримати та використати, вам необхідно знати свій річний бюджет. 

Краще планувати свої фінанси заздалегідь, незалежно від того, приймаєте ви новорічні рішення чи ні. Зверніть увагу на всі витрати, які можуть вам знадобитися, і перевірте фонди свого бізнесу до кінця 2021 року, щоб оцінити свій бюджет на 2022 рік. 

Отримайте партнера з підзвітності 

Дослідження доктора Гейл Метьюз показало, що ви не тільки записуєте свої цілі, але і з більшою ймовірністю досягнете своїх цілей, коли поділіться ними з другом.

Коли ви розповідаєте комусь, що плануєте досягти мети, ви мотивуєтеся її досягнення. Якщо ви поділитеся своїми цілями, це стане нагадуванням про те, що хтось, хто може притягти вас до відповідальності. Наявність партнера з підзвітності ще більше допомагає у досягненні бізнес-цілей. 

Якщо цей партнер – це той, з ким ви працюєте, він підштовхуватиме вас до досягнення ваших цілей не тільки тому, що вони вас знають, а й через бізнес, і, отже, їхній успіх пов’язаний з успіхом бізнесу. 

Слідкуйте за своїм прогресом

Не чекайте кінця 2022 року, щоб побачити, які ваші цілі. Відстежуйте їх щотижня – чого ви мали намір досягти, скільки ви хотіли досягти та скільки у вас є. Це допоможе вам зрозуміти, на правильному шляху або вам потрібно підняти ставку.

Будьте реалістичні, коли аналізуватимете свій прогрес і продуктивність. Це нормально, якщо у вас буде кілька вихідних чи навіть кілька тижнів. Трекер допоможе зрозуміти, де та коли потрібно вносити корективи.  

Зробіть необхідні покращення

Не соромтеся перекалібрувати свої цілі, якщо відчуваєте, що відкусили більше, ніж можете прожувати навіть якщо зараз середина року. Краще переглянути свої цілі та досягти їх, ніж напружувати себе через те, що не збилися зі шляху, а потім лаяти себе за те, що не досягли їх наприкінці року.

Багато ситуації, які відбуваються протягом року, вийдуть з-під вашого контролю, і ви не зможете передбачити їх у Новому році. Covid-19, наприклад, – це подія, про яку ніхто й уявити не міг. Проте підприємства адаптувалися та внесли необхідні зміни навіть за умов глобальної пандемії.

По ходу року відстежуйте свій прогрес, і якщо ви відчуваєте, що поставлені вами рішення були надто великими, перегляньте їх та зробіть їх досяжними. Гнучкість – важливий фактор для вашого прогресу, тому будьте відкриті для внесення коригувань у міру потреби. 

Поділіться своєю подорожжю зі своїми клієнтами

Розповідаючи про зростання бізнесу вашим клієнтам, ви зміцните довіру та підтримку у вашій мережі. Це також нагадає їм, що вони з зростаючим брендом, що підвищить їхню лояльність. Ваші клієнти – це частина вашої ділової подорожі, і коли ви знаєте, що повинні поділитися з ними своїм успіхом, ви серйозніше поставитеся до своїх рішень.

Діліться віхами компанії на вивісках, табличках та банерах, щоб клієнти могли бачити ваш прогрес протягом року. Ця стратегія особливо ефективна для демонстрації клієнтам вашого прогресу в досягненні цілей зі збирання коштів або досягнення цілей спільноти. Не забувайте ділитися важливими оновленнями зі своїми передплатниками у соціальних мережах, щоб усі відчували себе зацікавленими у допомозі вам у досягненні ваших цілей.

Навчіться делегувати

На відміну від особистих цілей, досягнення бізнес-цілей залежить не тільки від вас самих. Ефективність ваших співробітників, підрядників, фрілансерів і т.д. Сильно вплине на вашу здатність виконувати бізнес-рішення на 2022 рік.

Це не означає, що ви повинні все брати на себе. Вам потрібно буде делегувати роботу, яку вам не потрібно робити, щоб мати час для виконання завдань, які ви можете виконувати тільки ви. Якщо ви правильно делегуєте повноваження, ви не тільки отримаєте роботу, передану на аутсорсинг, вчасно, але й встигнете завершити іншу роботу у тандемі.

Заключні слова

У міру того, як рік добігає кінця, настав час відмовитися від будь-яких помилок, які ви могли зробити в 2021 році, і переглянути своє мислення. Новий рік приносить нові звістки та можливості, і ви готові використати цей потенціал для досягнення нових висот.